Esittely

Olen Laura Kinnunen Joensuusta. Minulla on ollut siperianhuskyja 20 vuoden ajan ja vuosien saatossa minulla on ollut yhteensä 6 siperialaista: Sero (-01), Valo (-03), Odessa (-07), Verona (-13), Vega (-14) ja uusimpana tulokkaana Nunatak (-17). Muita kiinnostavia asioita ovat arktinen luonto ja eläimet, sekä tietenkin sudet. Ammatiltani olen erä- ja luonto-opas ja olen työskennellyt rekikoirien parissa Islannissa, Ruotsissa ja Suomen Lapissa.

Old Line® siperianhuskyni ovat vuonna 1979 perustetusta Kuuhaukun kennelistä. Jaana Sudensaagan Kuuhaukun kennel on yksi niistä harvoista, joka yhä kasvattaa ko. linjan siperianhuskyja. Olen tuottanut suoraan Venäjältä siperianhuskyn kantarotua Chukotka Sleddog edustavan nartun снежинка, kotoisammin Vega. Rotua rekisteröidään RKF:ssa, mutta koiriemme kasvattaja ei halua rekisteröidä kasvattejaan, jotta niitä ei hankita näyttelykoiriksi.

Olen kiinnostunut alkuperäisistä vanhan linjan siperianhuskyista, koska minulle on tärkeää alkuperäisten koiratyyppien säilyttäminen - ei niiden muuttaminen nykyajan tarpeisiin ja (usein epäterveisiin) ihanteisiin. Siperianhuskyn kohdalla tämä tarkoittaa alkuperäisen, arktisen siperialaisen työkoiran säilyttämistä hyväluonteisena, terveenä ja rodunomaisena. En ole kiinnostunut nopeuskilpailuista tai näyttelyistä. Koirieni käyttäminen valjakkotyössä on tärkeää ja ajamme koirat viikottain.

Sero, eli Kuuhaukun Teräs-Teddy oli ensimmäinen siperianhuskyni. Olin peruskouluikäinen kun sain Seron ja se olikin todella hieno siperianhusky ja rakas koko perheelle. Serolla on 10 lasta ja yli 20 lastenlasta. Vanhempani ostivat minulle koirareen ja kaksi vuotta myöhemmin sain toisen siperialaiseni Valon, Kuuhaukun Tähtisumua. Valo oli kaunis susimainen koira ja aivan erinomainen valjaissa! Valo oli monien suosikki ihanan nallemaisen luonteensa ansiosta. Valo toimi myös ansiokkaasti Kaverikoirana. Vuonna 2007 Seroa käytettiin jalostukseen Kuuhaukulla ja viiden pennun pentueeseen syntyi vain yksi narttu. Siitä tuli Odessa, Kuuhaukun Suden Saaga. Odessa on kaunis ja erinomainen työkoira, jolla on mitä hienoin luonne. Odessalla on 2 pentuetta, viimeisimmästä jätin itselleni ainoan nartun Veronan, kennelnimeltään Kuuhaukun Aurora Nocturne. Veronaa seurasi tuontinarttuni Vega, joka on ollut erinomainen lisä retkivaljakkooni ja on kunnostautunut luotettavana ja hauskana vaelluskaverina. 2017 syntyi toinen pentueeni, josta jätin itselleni jälleen narttupennun Kuuhaukun Escape Velocityn, eli Nunatakin. Veronan ja Kanadasta tuotetun, valkoisen Tobi-Macin yhdistelmä on ollut kaikin puolin lupaava. Viimeisimmästä Veronan pentueesta 2020 syntyivät ihastuttavat Kuuhaukun Terra Nova ja Kuuhaukun Stella Polaris.

Kasvatan Old Line® siperianhuskyja yhteistyössä Jaana Sudensaagan kanssa Kuuhaukun kennelnimellä ja meillä on jo syntynyt 4 pentuetta. Kuuhaukun kennelissä on kasvatettu old line siperianhuskyja 40 vuoden ajan ja se onkin yksi Suomen vanhimmista siperianhuskykenneleistä. Kotisivuiltani siperianhusky.netistä voit lukea paljon lisää rodusta, rekikoirista ja koirahistoriastani.

Blogin nimi tulee 2007 syntyneen Odessa-rouvamme kennelnimestä.