6.6.14

Kesävinkki nro. 1

Kyllä, se on koirien mehujää! Idean sain tähän aikoinaan eläintarhaohjelmasta, jossa pedoille tehtiin kesäpuuhasteltavaa mehujään muodossa.

Tämä on osoittautunut todelliseksi suosikiksi, se on paitsi aktivoivaa myös viilentävää puuhaa, eikä tämän parissa puuhastellessa läähätä yksikään koiramme. Ohjetta niille, jotka eivät ole tätä edelliskesinä tehneet: Itse jää voidaan tehdä pelkästä vedestä tai esim. liemikuutiolla maustetusta vedestä, mistä koira sattuukin tykkäämään (verestä tehdyt mehujäät hmm...). Mukaan voi heittää herkkuja, kuten kuvissa: omenaa ja makkaranpaloja. Herkut kannattaa olla sellaisia, että ne kestävät veden, eivätkä leviä muruina pitkin mehujäätä. Nämä on tehty korkillisiin maitopurkkeihin ja ovat sopivan kokoinen välipala siperianhuskylle. Eihän siinä kauaa kestä kun tällainen häviää parempiin suihin, joten mehujäästä voi tehdä niin ison kun vain pakastetilat sallii. 

Astiaa (maitopurkkia) ei kannata laittaa ihan täyteen, vaan jättää varaa laajenemiselle. Nämä on pakastettu purkit vaakatasossa, jolloin herkut leviävät laajemmalle. Aikaa jäätymiselle voi varata vuorokauden verran. Koko alueelle jäädyttääkseen purkkia voi käydä välillä kääntelemässä. Purkin voi antaa koiralle sellaisenaan, jolloin täytyy ensin repiä pahvi päästäkseen itse herkkuun käsiksi. Jos kuitenkin haluaa antaa mehujään suoraan kannattaa se ottaa hetkeksi sulamaan tai avata veden alla. Puukko voi tulla tässä avuksi.

Sero-pappakin keskittyy askareeseen saadakseen omenat ja makkarat ulos, myös koko jääpala syödään. Sisällä tästä tietenkin seuraa pieni vedenpaisumus, mutta siitä selviää luuttuamalla!

Tässä oli siis ensimmäinen kesävinkkimme, kerrothan jos kokeilet ja/tai jaat blogissasi ja mitä herkkuun tuli laitettuun (blogimaininta olis kiva, ettei tule mitään plagiointiajatuksia!)

0 kommenttia:

Post a Comment