6.7.14

Pikkuhousukoirat

Junaillessamme taas erään kerran Odessan kanssa juoksujen aikana, sillä oli tietenkin siisteyden takia juoksuhousut jalassa. Eikä mitkä tahansa pöksyt vaan tietenkin vaaleanpunaiset pikkarit. Lähes jokainen ohi kulkenut matkustaja pysähtyi ihailemaan Odessaa ja lapset tietenkin kuvaamaan kännykkäkameroilla ja silittelemään pehmeää nallekoiraa. Housut eivät onneksi näkyneet Odessan istuessa tai maatessa, mutta kun jäimme pois junasta lapset huusivat peräämme: hei hei, heippa pikkuhousukoira!

Koiramme tarvitsevat housut kotonakin. Kyseessä ei ole mikään Hohdon hissikohtaus, mutta koska koiramme saavat olla sängyillä ja sohvalla on hyvä suojata myös se koiran peräpää. Käytännöllisyyden takia Odessalla on kahdet mustat housut, joissa on tarrakiinnitys ja niihin saa vaihdettuun kuivan paperin. Kyseiset pöksyt toimivat parhaiten ja ovat hygieenisimmät koirankin kannalta. Mutta kun ne on mustat. Ja saman väriset kuin koira ja nehän helposti unohtuu jalkaan kun koiran vie ulos... Kävelykadun varressa asuessa housut piti olla jalassa hississäkin ja kun Odessa oli unohdukseni takia pissanut housuun 1-2 kertaa oli hankittava näkyvämmät housut. 

Juoksuhousuja on monenlaisia, on farkkukuvioisia ja hyvin epäilyttäviä punaisia housuja mustalla pitsillä. Topcanikselta sitten löytyi sopivan kokoiset pöksyt, vaaleanpunaiset tietenkin! Odessa ei ole koskaan häiriintynyt housujen käytöstä tai koettanut ottaa niitä pois, se on oikeastaan aika ylpeä niistä. Varsinkin kun sai rähjätä pojille ihanissa pinkeissä pöksyissään. Veronakin on ylpeä pöksymafian jäsen, mutta ottaa aina paperin pois ja käyttääkin siksi mielellään myös pinkkejä pöksyjä.

Miten onnistuin kirjoittamaan näin paljon koiran juoksuhousuista.. No, jos joku googlella tänne eksyy aihetta tutkiessaan: 1. älä hanki koiran värisiä housuja vaan sellaiset, jotka huomaat ottaa pois pimeälläkin ulos mennessä 2. housujen on oltava oikean kokoiset, jotta ne eivät purista edes koiran nukkuessa kerällä ja 3. itse suosin koirilla housuja, jotka eivät ole kovin tiukat, koira pääsee itse puhdistamaan ja joihin voi vaihtaa kuivan paperin - näin toivottavasti vältytään tulehduksilta, joista kohtutulehdus lienee ikävin. 4. Housuja on oltava väh. 2 per koira ja vaihdettava puhtaisiin päivittäin.

2 comments:

  1. Hah :D Mä niin tiedän tuon tunteen, kun koiralle unohtuu housut jalkaan ulos mentäessä. Ei ole meinaan ihan yksi eikä kaksi kertaa, kun olen pessyt mustia juoksuhousuja, jotka on olleet musta-valkoisella bordercolliella. Nykyään meillä on farkun väriset pökät :-)

    ReplyDelete
  2. Ja koiran ilme kun lorahtaa housuun! Pinkit ei ole toistaiseksi jääneet huomaamatta, mutta onpa taas tämän juoksun aikana joku käynyt pihalla mustat housut jalassa... Onneksi ei ole ehtinyt kyykkimään ne jalassa!

    ReplyDelete