8.4.14

Huhtikuuta

Koirat viihtyvät tarhassa todella hyvin, jopa Sero suostuu siellä olemaan pidempään kuin yleensä. Tytöt ovatkin sitten lähes koko päivän tarhassa ja juoksevat ulko-ovelle aivan hirveää vauhtia kun niille edes mainitsee tarhapäivästä. Veronalla on tarhassa joitakin leluja ja onneksi Odessa on suhteellisen aktiivinen leikkimään sen kanssa.

Verona kävi myös ekassa näyttelyssään ja tuloksena erikoisnäyttelytuomarilta EH JUK1. Ajateltiin, ettei ihan helpolla aloitella ja tyrkätä koiraa ulkomaiselle allrounderille, toki olisi vielä pari epäsopivampaa tuomaria olemassa.

Olimme tehneet paljon töitä pentumätsärin jälkeen, missä Verona sai jonkinlaisen kammon tuomarista, kun sitä pidettiin väkisin paikallaan. Verona seisoo tosi hienosti ja näyttää hampaat käskystä, jonka opetin sille merkkiäänellä. Kaikki opittu voidaan nyt heittää menemään kun tuomari käsitteli alle vuoden ikäistä pentua niin rajusti; vetämällä väkisin näyttelyhihnasta ja pitämällä paikallaan poskikarvoista. Siinä olisi herkempi pentu mennyt paniikkiin ja joltakin olisi voinut tulla hammasta naamaan. Mutta Verona käyttäytyi hyvin, jokainen etuhammas on nyt hyvin laskettu, vikaahaan ei löytynyt. 


Miinusta oli vain liikkeessä korkealle asettuva häntä ja löysät kyynärät, joista kumpikaan ei ole Veronan ongelmia. Oikeita ongelmakohtia tuomari ei maininnut. Katsotaan mainitseeko kukaan koskaan ;). Veronan värihän on nyt muuten "harmaa riistanvärinen", pitäisiköhän pestä tuo koira...
2 comments:

  1. Ihania luttanoita!

    ReplyDelete
  2. Ne on kyllä just sellasia, että voisi viettää koko päivän niiden touhuja katsellen - Serokin tarhassa seisoi etujalat kiven päällä niin kuin joku Mufasa vuorellaan..

    ReplyDelete