12.7.16

15 vuotta Seron kanssa


15 vuotta sitten syntyi meidän Sero viiden pennun pentueeseen Kuuhaukun kennelissä. Olimme etsineet sopivaa siperianhuskya vakavasti jo muutaman vuoden ajan ja kävimme parikin kertaa valjakkokilpailussa koiria katsomassa. Kuuhaukun Teräs-Teddy, eli meidän Sero on tosiaankin terästetty versio. Sero on aina ollut erittäin älykäs ja itsenäinen koira. Monesta asiasta sanotaan, että "on kuin ihmisen mieli" tarkoittaen aina eri asioita. Seron kohdalla se tarkoittaa sitä, että hänellä on oma vapaa tahto, johon ei voi ylhäältäpäin vaikuttaa. Sero on äärimmäisen sisukas ja nämä ominaisuudet yhdistettynä se ei ole ollut mikään äärimmäisen helppo koira siltä kantilta, että ihmiset tykkäävät taivuttaa eläimet oman tahtonsa mukaan heidän alamaisikseen. Tämä ei todellakaan ole Sero.

Sero muutti meille syksyllä 2001. Ensikohtaamisessa tomera pentu laukkasi tallipihalle kuin omistaen koko tilan, suuri persoona jo alusta lähtien. Se oli viimeinen pentu, koska pääsimme hakemaan sen hieman myöhemmin ja se oli jo kiertänyt kaikki pikkusormensa ympärille ollen huomion keskipisteenä. Kutsumanimeksi se sai Varjo, joka olikin sen oikea nimi yli vuoden ajan. Mutta kuten meillä tapana on, koirat saavat lukuisia lempinimiä ja ne myös helposti jäävät käyttöön ja niinpä Serosta tulikin Sero. Aivan kuin se olisi itse valinnut nimensäkin. Älykkyytensä takia Sero on aina tajunnut sen, että valjakossa ei tarvitse antaa 100%, sillä muut kyllä tekevät työn sen puolesta. Kuitenkin tosipaikan tullen Sero pitää aina huolen omistaan ja kun olemme kahden koiran valjakolla harharetkeilleet on se aina ollut Sero, joka ottaa oikean suunnan kotiin ja kiskoo koko porukan perässään. Asialliset hommat hoidetaan aina vastuullisesti.

Ylimmässä kuvassa Sero on kuvattuna viime viikolla, muissa se on n. 10 vuoden ikäinen. Serolla oli juhannuksena isot synttärijuhlat kakkuineen ja lahjoineen. Juhlapöydällä oli Seron kuvia kehyksissä ja lisää kuvia oli sen synttäriviirissä, jossa oli esiteltynä "Seron elämä ja teot". Minä olen nyt elänyt kauemmin Seron kanssa kuin ilman sitä. Meidän teräskoira.


0 kommenttia:

Post a Comment