30.12.13

Seron susikaima

Olemme suurella mielenkiinnolla seuranneet Seron kaiman seikkailuja RTKL:n pantaseurannasta. On jotenkin ihanaa seurata miten huimia matkoja Sero-susi liikkuu ja minne hän lienee matkalla. Serohan on asiaan kuuluvasti yksinäinen susi ja kulkee tällä hetkellä idässä ja kävi välillä meilläkin. Olisikin upeaa jos metsälenkillä Seron kanssa kohdattaisiin Sero-pantasusi.

Vaikka liikumme paljon metsissä koirien kanssa, en ole täällä koskaan sutta nähnyt ja jäljetkin vain kerran. En ole omista koiristani lainkaan huolissani ja ajamme reellä öiseen aikaankin huolehtimatta metsän otuksista ja niiden tekemisistä. Toivon kyllä, että maalla asuvat koiraystävämme pysyttelevät sisätiloissa, kestävässä tarhassa tai hihnassa ihmisen valvonnassa, eikä niitä päästetä yksin edes omalle pihalle. Se on selvää, että omia aikuisia koiriani en päästä metsään vapaaksi, se on paitsi laitonta myös koiralle vaarallista.


Toivomme kaikkea parasta Sero-sudelle tässä vaarallisessa ympäristössä! (Kuvan susi ei ole Sero)

Lisätty myöhemmim: Syksyllä 2014 ilmoitettiin Seron löytyneen kuolleena Ilomantsin Naarvasta. Poliisi ei käynnistänyt esitutkintaa. On selvää, että itärajallakin susia salametsästetään. 


0 kommenttia:

Post a Comment