24.9.16

Kebnekaise kuvin kerrottuna 1/2

 Huiputuspäivän aamu valkeni huurteisena, oranssin auringonnousun piirtäessä rajaa tuntureihin. 
Kebnekaisen huippu näkyy kuvassa oikealla ja myös tunturiasema näkyy kaukaisuudessa.

Tulopäivänämme avotunturin ruska oli parhaimmillaan ja väriloistosta nautimme huiputuspäivänäkin.

Tunturiasema Kebnekaise Fjällstation on kuin keidas tuntureiden keskellä. Siellä voi majoittua sisätiloissa tai leirintäalueella. 
Myös kuivaustilat, sauna ja ravintola ovat käytössä.


Västra Ledenillä pian tunturiaseman jälkeen. Kuvassa näkyvästä teltasta huolimatta mittasuhteita on vaikea käsittää valokuvista. 


Tauolla menomatkalla, lämpimässä säässä olisi mielellään jäänyt mättäälle syömään eväitä ja nauttimaan jylhistä maisemista. 
Verkkoyhteyttä riitti koko ajan, joten someaddiktien ei tarvitse olla huolissaan.Kirkasvetisistä tunturipuroista voi nauttia raikasta vettä keittämättä. Pienistä
Kebnekaiselta tulevista puroista ei kuitenkaan ole suositeltua juoda. 

Tauolla jyrkänteen reunalla. Kuvassa rinne ei näytä jyrkältä, mutta kuten näkyy jouduin pitämään repustani kiinni, ettei se vierähdä rotkon pohjalle!
Kaikki kuvat, joissa itse näyn ovat jälleen Sannin käsialaa. Voit käydä myöhemmin lukemassa reissukertomuksen myös Sannin Arctic Monkey-blogista

"Kuumaisemassa" näkyneet vihreät miehet eivät olleet kangastuksia! Helikopteri oli kuljettanut sillalle kaivinkoneenkin. 
Ylempänä rinteillä oli myös työntekijöitä vihreissä huomioasuissa ja uudet portaatkin oli rakenteilla. Rinteille kasatut kivikasat eivät olleetkaan lainkaan uhkaavan näköisiä näin hienossa säässä!

Lisään huomenna vielä toisen kuvapostauksen, luvassa siis huippukuvia!


0 kommenttia:

Post a Comment