3.5.13

Kevät on koiranpentuja! Välillä ehdin jo miettiä, että mihin sitä onkaan taas ryhtynyt Odessan paisuessa paisumistaan. Pentuetta oli tarkkaan harkittu ja se tehty tarkoituksena tietenkin paitsi old linen säilyttäminen ja eteenpäin vieminen myös "mittatilauspentu" omaan valjakkoon. Minua "peloteltiin" isolla pentueella Odessan paisuvan masun perusteella ja mietin kuinkahan synnytys tällä kertaa menee. Viimeksi Odessan tiineys meni aivan normaalisti elellen, siitä ei olisi edes huomannut sen olevan tiineenä. Ainoan 500g painoisen pennun se synnytti ilman sen kummempia ponnisteluja, maitoa tuli ja Odessa oli heti hyvä äiti.

Jälleen oli eläinlääkäri päivystämässä jos tuleekin tilanne, että hoitoon täytyy lähteä. Ell:llä sattui vielä olemaan oikea päivystysvuoro juuri laskettuna aikana ja hän olisi kotosalla tässä lähellä (missä mahdollisuus ultrata ja leikata). Mietin jaksaako Odessa koko urakan jos pentuja tuleekin paljon ja sain varalta 2 oksitosiinipistosta. Odessaa ei oltu ultrattu tai kuvattu. Pentueen teemasana olikin luonnollisuus, johon liittyy joitakin vinkkejä onnistuneesta astutuksesta synnytykseen.

Synnytyksen aikana olen Odessan tukihenkilö ja se rauhoittuu "kirputuksella" eli pusuilla ohimolle ja korvien hieromisella. Avautuminen sujui rauhallisesti. Koko tiineyden ajan Odessa oli hyvässä kunnossa ja tykkäsi käydä kävelyillä. Se hyppi ja laukkasi, jouduin aina muistuttamaan kyydissä olevista vauvoista! Ensimmäinen pentu tuli nopeasti vesien jälkeen ja seuraavat melko säännöllisesti myöhemmin. 3. pentu tuli pian 2. jälkeen ihan vain "pudoten" ilman sen kummempia työntöjä.

Ajattelin, että milloinkahan nämä pennut loppuvat! Odessa on huolellinen äiti, hoiti pennut ja ympäristön aina todella siistiksi. Pennut olivat elinvoimaisia ja lähtivät heti maitoa kohti. Pääsivät jopa imemään, vaikka Odessa tietysti jonkin verran liikkui seuraavia synnytellessä. Itse pysyin statistin roolissa ja annoin pentujen mennä miten halusivat, enkä tyrkyttänyt niitä nisälle. Punnitsin ja hieman kuivasin pentuja, sekä tarkastin kaiken vaikuttavan normaalilta. Puolen kilon paketteja ei onneksi tällä kertaa tullut! Yhteensä meille tuli seitsemän pientä kääpiötä, luonnollinen synnytys ilman oksitosiinipistoksia. Ja kuinka tyypillistä onkaan, että minulle tuli taas tilauksesta se yksi ainoa narttu! Narttuihin oli sen verran varauksia, että joku poika on nyt mahdollisesti vailla rakastavaa kotia. Pennuilla on lääniä sen verran, että ne pysyvät minulla niin kauan kunnes oikea koti löytyy.Blogissa päivitän pentujen kuulumisia ja pennun varanneille useammin kuvia tarjolla FB:ssa. Pentue on tehty jälleen yhteistyössä Kuuhaukun kennelin kanssa. Nyt seuraamme emän ja pentujen vointia ja toivomme, että kaikki menee hyvin! Blogiin teen pentusivun, johon laitan pentueen tiedot ja nettiin laitan myös ilmoituksia, jotta saamme valita parhaat kodit kaikkien kiinnostuneiden joukosta.

1 comment:

  1. Anonymous3.5.13

    Oi, onnea pienistä pentusista! Hienoa, että kaikki sujui hyvin :)

    ReplyDelete